Nem szokványos, nagyon finom mákos sütemények!

  • 0

Nem szokványos, nagyon finom mákos sütemények!

Category : Gasztronómia

Liszt nélküli máktorta

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 tojás
  • 20 dkg mák
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kristálycukor

Így készítsd:

  1. Válaszd szét a tojásokat, majd vajjal, por- és a vaníliás cukorral keverd habosra.
  2. Keverd a tojásos keverékhez a mákot, diót és a zsemlemorzsát.
  3. Verd habbá a tojásfehérjéket a kristálycukorral, majd óvatosan forgasd a mákos masszához.
  4. Kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt sütőformában 180 fokon süsd készre.

A tetejét díszítheted citrom, vagy csokoládé mázzal!

  

 Mákos csodapite

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • pár kanál tej

töltelék:

  • 5 evőkanál lekvár
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg mák
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 3 tojás fehérje

Így készítsd:

  1. Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, annyi tejjel, hogy puha, jó formázható legyen, majd felezd ketté.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire nyújtsd ki az egyik részt és kend meg lekvárral.
  3. A töltelékhez keverd habosra a cukrot és a vajat, majd a tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval dolgozd össze.
  4. Verd habbá a tojásfehérjét és óvatosan keverd a piskóta sűrűségű tésztához.
  5. Öntsd a tölteléket a lekvárral megkent tésztára.
  6. Nyújtsd ki a tészta másik felét, helyezd a töltelék tetejére, szurkáld meg egy kicsit és süsd 180 fokon készre.

 


Keresés oldalunkon:

Hírlevél