Szakértőink

Endrei Judit
kommunikációs tanácsadó, coach

endrei_j_191_274

Tudja-e, hogy egy felmérés szerint az emberek átlag napi 4 percet töltenek értelmes beszélgetéssel?

Ez a meglepő tény már önmagában is felveti a kérdést, hogy akkor mi történik a nap többi 1436 percében? Hiszen látszólag beszélgetünk! Ha alaposabban megvizsgáljuk a helyzetet, azzal szembesülünk, hogy az emberek nem osztják meg egymással a gondolataikat, az örömeiket, a bánatukat, a félelmeiket…
Pedig milyen örömmel beszélhetnének munkahelyi tapasztalataikról, sikereikről, oszthatnák meg boldog pillanataikat, vagy milyen megkönnyebbülést jelenthetne, ha elmondhatnák, éppen mi nyomja a szívüket.
Gondolkodtak-e már azon, mennyi konfliktust, feszültséget, félreértést kerülhetnénk el, egyszerűen csak azzal, ha beszélgetnénk és ha „úgy” beszélgetnénk…

Mit jelent „úgy” beszélgetni?

Kommunikációs coachként az egyik legfontosabb feladatom, hogy meggyőzzem, érdemes ezen elgondolkozni, és ha már ez megtörtént, folytathatjuk a közös munkát. Jómagam mindhárom területen, családi, magánéleti és a munkahelyi közegben is látom a tennivalókat.
Mert hiszen bárhol is vagyunk, életünk bármely szférájában, egyformán fontosak az emberi viszonyok, az empatikus viselkedés, a társas kapcsolatok. Egyre több munkakörben pedig kifejezetten elvárás a magas szintű kommunikációs készség.

Együttműködésünk során olyan eszközöket, technikákat mutatok meg, gyakorolunk, amelyek segítenek, hogy őszintén beszélgessen a családi és a munkahelyi környezetben, hogy a kialakuló konfliktusok megoldására törekedjen, hogy az érzelmeit, a vágyait, a kéréseit egyértelműen, érthetően és a másik fél számára is elfogadhatóan tudja megfogalmazni.

30 éves kommunikációs tapasztalatomat azok is kamatoztathatják, akik szeretnének
– jobb előadók lenni, sikeresebb prezentációkat tartani,
– hivatali kommunikációs megnyilvánulásaikon javítani,
– és nem utolsósorban a magyar nyelv helyes, igényes használatát elsajátítani.

Büszke vagyok arra, hogy azok, akikkel eddig együttműködtünk, a közös munkát követően oldottabban és magabiztosabban viselkednek, eredményesebben oldanak meg krízishelyzeteket, meggyőzőbben beszélnek, és őszintébben beszélgetnek azzal az egyszerű „eszközzel”, hogy jól kommunikálnak.

Hiszem azt, hogy a támogatásommal Ön is együttműködőbb lesz, legyőzi a kommunikációs akadályokat, munkahelyén vezetőként, munkatársként hitelesebben fog kommunikálni, családja tagjaként pedig kiegyensúlyozottabb, boldogabb lesz.

 

Kurdics Erika coach, tréner

kurdics_e_191_274Szenvedélyem a munkám: az adja az élet értelmét, hogy akikkel találkozom, legyen az egy hónapokon keresztül folytatott beszélgetés-sorozat, vagy egy több napos tréning, esetleg egy kerekasztal-beszélgetés – úgy váljunk el, hogy gazdagabbnak érezzék magukat, nyitottabbnak a világra, hogy felkészülten állják a sarat, és örülni tudjanak a sikereiknek.
Mindent megteszek azért, hogy a problémát megoldandó feladatnak lássák, a kudarcot fontos tapasztalatnak, a változást pedig új lehetőségnek. Közös munkánk hihetetlen energiákat mozgósít: nemcsak a megmerevedett gondolkodás és az ön-bénító előítélet változik meg, de még kommunikációjukban, a testtartásukban is magabiztosabbá, mosolygósabbá válnak az ügyfeleim.

Olyan izgalmas az élet, annyi rejtély, gyönyörűség van benne. De ezeket csak akkor tudjuk meglátni, megtapasztalni, ha megnyitjuk a lelkünket, ha megtanuljuk a legjobbat kihozni önmagunkból, ha valóban élvezni akarjuk az életet.

 

Sokat dolgozom középkorú nőkkel, akik a gyereknevelés után szeretnék folytatni szakmai karrierjüket, vagy új, örömtelibb pályát keresnek maguknak. Kezdő diplomásokkal, akiket senki nem készített fel az álláskeresésre, az önmenedzselésre. Fiatal diplomásokkal, akik pici gyerekek mellől szeretnének visszatérni a munkaerő-piacra, de se a felkészültségüket, se a személyiségüket nem tartják alkalmasnak.  És számtalan férfival és nővel, akik álmaik megvalósulását várják maguktól.

Nagy cégek létszámleépítésben érintett dolgozóinak tanácsadójaként az elmúlt évek megerősítették bennem, bár vannak embert próbáló időszakok, a döntő többség önismerete, új céljai meghatározása, reális helyzetértékelése, kitartása, nyitottsága ad megoldást. Ráadásul az új lehetőségek sokak elveszettnek hitt álmaihoz is visszavezethet. A nehéz időszakon tehát csak az lendíti túl, ha megismeri és elfogadja valódi önmagát, ha mozgósítja rejtőző belső erőforrásait, ha nyitottan és cselekvően fogadja a világ Önnek nyújtott lehetőségeit.

Olyan partnere leszek, aki nem akarja megváltoztatni, de segítek a legjobbat kihozni önmagából.
Olyan, aki arra ösztönzi, hogy a lehetetlent is megvalósíthatónak lássa.
Olyan, aki akkor is hisz Önben, amikor már majdnem feladná.
Olyan, aki megosztja tudását, tapasztalatait, hogy Ön is boldog, elégedett, kiegyensúlyozott legyen.

Mottóm segítse Önt döntésében: „Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy ÁLMOT? Csak egy kis szó: AKAROM. Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok leküzdésében.”

 

Vásárhelyi Judit életvezetési tanácsadó, coach, supervisor

vasarhelyi_j_191_274„Mindannyian boldogok akarunk lenni, még ha nem is valljuk be nyíltan. Mégis csupán kevesen vannak, akik valóban tudják, milyen mértékben növelhetnék boldogságukat, vagy hogy mindehhez hogyan is fogjanak hozzá.”

Sonja Lyubomirsky

 

Szeretné növelni energiáját? Úgy érzi, egy helyben topog? Szeretne energiával teli hangulatban, egészségesebben dolgozni és aktívabban élni? Szeretne magabiztosabb lenni? Tudni szeretné, hogyan lehet kevesebb erőfeszítéssel nagyobb sikereket elérni? Szeretné irányítani a változásokat, anélkül, hogy annak szenvedő alanya lenne? Elapadtak belső erőforrásai, belső motivációja pedig a múlté?

 

A mai, kihívásokkal teli világban folyamatosan érnek minket olyan hatások, amiknek következményeképpen azt érezhetjük, hogy „ezt már nem tudom megugrani, ehhez én már kevés vagyok, ehhez már végképpen nincsen erőm, már képtelen vagyok változni”.

A változásokhoz, a problémák megoldásához szükséges belső erő mindenkiben megvan, csak mozgósítani kell. Gondolkodásunkat a tehetetlenség érzése, a pesszimizmus felől tudatosan fordíthatjuk a pozitív gondolkodás felé. Tanulható, csak akarni kell!

 

A saját erőnk, boldogságunk, boldogulásunk, jól-létünk fokozható, amennyiben készek vagyunk megdolgozni ezért.
Hozzászoktunk ahhoz, hogy ne a megfelelő dolgoktól várjuk a boldogságot. Rendszerint fogalmunk sincs, mi okoz tartós örömet és kiteljesedést számunkra, céljaink csak látszat-célok, ugyanazokat a megszokott köröket akarjuk járni újra és újra. Ennek eredményeként olyan dolgokat szeretnénk megvalósítani, amik vagy csak rövid ideig, vagy nem is boldogítanak igazából minket.

Coachként, támogatóként már sokaknak segítettem, hogy megtalálják magukban az eltűntnek hitt belső motivációt, hogy az életükben bekövetkezett rossz esemény, betegség, tragédia után újra legyen jövőképük, amit egy coaching folyamat után energiával feltöltődve tudtak megvalósítani.

Célom, hogy a pozitív gondolkodás erősítésével megsokszorozódjanak a pozitív energiák, ezzel minél több embert hozzásegítve ahhoz, hogy megtalálják a saját boldogságukhoz, boldogulásukhoz vezető utat, és ezen az úton biztonsággal indulhassanak el. De szeretnék támogatást nyújtani azoknak is, akik már haladnak ugyan saját útjukon, de még bizonytalanok magukban, és megerősítésre van szükségük, hogy higgyenek önmagunkban és a céljaikban.

 

Pirityi Éva szín-és stílustanácsadó, személyi stylist

perla-07b A Magyar Divat Intézet vezető tervezőjeként, Kanadában találkoztam először a „négy évszak” elmélettel. Eszerint az emberek négy csoportba sorolhatók bőrük, szemük, hajuk színe alapján (tavasz-, nyár-, ősz-, tél típus).
Torontói tanulmányaim után (Toronto Ryerson Politechnical Institute Divattanszék, 1989) itthon folytattam tevékenységemet és honosítottam meg a hazai színtanácsadást. 1993-ban színdinamikai- és színszakértő diplomát szereztem a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki szakán. Diplomamunkámban tudományosan bizonyítottam, hogy a színtípusok színei (12 típus, melyek a négy típus keverékei) hol helyezkednek el, dr. Nemcsics Antal világszerte elismert Coloroid színrendszerében.
Az elmúlt két évtizedben sok ezer nőnek és férfinak (!) segítettem abban, hogy jó megjelenése által elfogadja önmagát és minél jobban érezze magát a bőrében.

Információ: Pirityi Éva
Telefon: +36-20-3509254
E-mail: eva.pirityi@gmail.com


Leave a Reply

Keresés oldalunkon:

Hírlevél