Túravezetőnk bemutatkozása

  • 0

Túravezetőnk bemutatkozása

Category : Túrázzunk!

Kedves Olvasó!

Arra vállalkoztam, hogy mesélek túrázásaimról, közben pedig ötleteket is adok, merre érdemes elindulni. Először is bemutatkozom: Kovács Gyula vagyok, 67 éves, házas, és feleségemmel Budán élünk.

Több mint két évtizeden át főkönyvelőként dolgoztam. A privatizációkor „utcára kerültem”, és egy-két hétnyi vegyes érzülettel teli útkeresés végén talpra álltam és vállalkozásba kezdtem. Jogi értelemben már hetedik éve nyugdíjas vagyok, de továbbra is aktívan, munkával telnek napjaim. Foglalkoztam pénzügyi, később életviteli tanácsadással, és utóbbi jelenleg is kitölti mindennapjaimat.

Nagyon szeretek olvasni; elolvastam Judit „Korhatártalanul – 50 után is aktívan” című kiváló és motiváló könyvét, és végül is ennek révén meg a facebookon keresztül eljutottam a Kor-Határtalanul Egyesülethez. Bemutatkozásomkor megemlítettem, hogy hobbim a túrázás, és bár vizsga nélkül, de képzett túravezető vagyok. Judit kérésére örömmel vállaltam azt, hogy május-júniusban vezetek egy-két túrát. „Írhatnék is egy-egy alkalommal a túrázással kapcsolatban.” – kaptam az ajánlatot, amit örömmel elfogadtam.

A jelenlegi munkámnak is köszönhetően kiválóan érzem magam. 15 évesen kezdtem el túrázni egyénileg, majd szervezetten. Utóbbi években feleségemmel kettesben kirándulunk. Sok túrát vezettem néhány éven át a második kerületi túraegyesületben. Sok emlékezetes túrát tettünk a budai és a nagykovácsi hegyekben, a Pilisben, Börzsönyben, de távolabb is. Nagyon jól sikerült, több napos túrát vezettem az Őrségben és a Göcsejben is. Szerveztem túrát a Magas-Tátrába is.

Mi vonz a természetbe?

A tiszta és friss levegő, a növények illata és a madarak csicsergése, a hatalmas csend és béke, a nyugalom. Magával ragadó a táj szépsége; tiszta időben hatalmas messziségekre is elláthatunk, például Dobogókőről vagy a Normafa mellől láthatjuk a Mátra vonulatát, a Galyatetőt és a hirtelen kiemelkedő Kékestetőt is.

/A folytatásból: A Rózsadomb háta mögött… „Gyalogolni élvezet és jó!”/


Keresés oldalunkon:

Hírlevél